«Δεδομένων των περιφερειακών προκλήσεων, η διεύρυνση της συνεργασίας μας έχει γίνει ολοένα και σημαντικότερη» δηλώνει ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος σήμερα, Παρασκευή, επισκέπτεται την Αθήνα για να προετοιμάσει μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά το 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας που θα γίνει την Τρίτη στη Σμύρνη.

Αυτό δηλώνει, μεταξύ άλλων, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Βήμα» η οποία θα δημοσιευθεί στο φύλλο της Κυριακής.

Ο κ. Τσαβούσογλου κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα θα συναντηθεί επίσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η επίσκεψη Τσαβούσογλου πραγματοποιείται μετά από τη σειρά επαφών που είχε στην Αθήνα ο μόνιμος υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Αρχικά, είχε πολιτικές διαβουλεύσεις με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Δημήτρη Παρασκευόπουλου και στη συνέχεια συμμετείχε στον 60ο γύρο των διερευνητικών επαφών (σσ. κατόπιν απόφασης του κ. Κοτζιά, ο κ. Παρασκευόπουλος θα συμμετέχει επίσης, από εδώ και στο εξής, και στις διερευνητικές επαφές).

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ