Με τουλάχιστον 300 πρόσφυγες τραυματίες εκ των οποίων τρία παιδιά με χτυπήματα από πλαστικές σφαίρες στο κεφάλι και περίπου 35 μεγαλύτερους σε ηλικία να μεταφέρονται στα ιατρεία με αναπνευστικά προβλήματα, είναι ο απολογισμός της χθεσινής έντασης στην Ειδομένη.

Η βροχόπτωση, αργά το απόγευμα της Κυριακής, εκτόνωσε την κατάσταση στην περιοχή, ωστόσο η επόμενη μέρα βρίσκει την ελληνική πλευρά να ασκεί σφοδρή κριτική στην στάση που κράτησε η ΠΓΔΜ, με τα Σκόπια να ζητάνε και…τα ρέστα από την Ελλάδα, καταγγέλλοντας τη στάση που κράτησαν οι ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

«Οι Σκοπιανοί άσκησαν υπέρμετρη βία», τόνισε, σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στρέφοντας τα «πυρά» του και προς τους αλληλέγγυους, αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια.

Για «δύσκολη» και «επικίνδυνη» κατάσταση στην Ειδομένη, έκανε λόγο ο Γιώργος Κυρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής για τους Πρόσφυγες, ενώ κατηγόρησε τους αστυνομικούς της ΠΓΔΜ για «αψυχολόγητη βία».

Η μη συνεργασία δεν βοηθάει την ίδια τη FYROM μεσοπρόθεσμα», τόνισε το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ