Τα πράγματα στη θέση τους έβαλε ο Ντόναλντ Τουσκ, σε ό,τι αφορά το κυριακάτικο δημοψήφισμα, λέγοντας πως «είναι ξεκάθαρο ότι το δημοψήφισμα δε διεξάγεται για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τόνισε, επίσης, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποφύγει τα «δραματικά μηνύματα» στην περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής στην Ελλάδα, το οποίο, όμως, «θα μειώσει προφανώς τα περιθώρια διαπραγμάτευσης».

Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης της Ελλάδας από την ευρωζώνη, τόνισε: «Ο βασικός μας στόχος είναι να κρατήσουμε την ευρωζώνη ενωμένη» και «είναι ξεκάθαρο ότι το δημοψήφισμα δε διεξάγεται (…) για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ευρωζώνη».

Ο Ντόναλντ Τουσκ υποστήριξε από την άλλη ότι ένα «ναι» θα επέτρεπε «να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο διαπραγματεύσεων, ενδεχομένως πιο πολλά υποσχόμενο σε σχέση με το παρελθόν».

Για τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου «δεν πρόκειται για μία ιστορία (όπου υπάρχει μόνο) μαύρο ή άσπρο».

«Ενδεχομένως το μεγαλύτερο λάθος (…) θα ήταν να επιρρίπτουμε ευθύνες, να (ξεκινήσει) ένα πολιτικό παιχνίδι μεταξύ των πιστωτών και της Ελλάδας. Κανείς εδώ δεν είναι αγγελούδι» προσέθεσε ο ίδιος.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ