Το εγκώμιο των Ελλήνων για την ανθρώπινη στάση ως προς την υποδοχή των χιλιάδων προσφύγων από την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, έπλεξε ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών Φρανσουά Κρεπό, κατά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη.

Οι κ.κ. Ξυδάκης και Κρεπό συζήτησαν για το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα, υπό το φως των εξελίξεων στο ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Επισήμαναν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, πως για να προστατευτούν ουσιαστικά τα δικαιώματα των χιλιάδων ανθρώπων που φεύγουν κατατρεγμένοι από τον πόλεμο, είναι αναγκαία η γνώση και κατανόηση των ιδιαίτερων πολιτικών και κοινωνικών συνθηκών των χωρών που υποδέχονται και φιλοξενούν πρόσφυγες, ώστε οι λύσεις που προτείνονται και εφαρμόζονται να είναι οι βέλτιστες.

Τέλος, έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας και τα ζητήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή της.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ