Με τον επικεφαλής της UNICEF συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης στην έδρα του οργανισμού στη Νέα Υόρκη. Οι δύο άντρες συζήτησαν για την περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την UNICEF προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα επείγοντα προβλήματα των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα.

Αλλωστε, κλιμάκιο της UNICEF στην Ελλάδα, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, καταγράφει τις ανάγκες και τις προτεραιότητες, προκειμένου να αρχίσουν άμεσα δράσεις σε πρακτικό επίπεδο. Κατά τη συνάντηση, υπήρξε διεξοδική αναφορά στις επιπτώσεις του προσφυγικού στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Lake για το προσωπικό ενδιαφέρον του και τη γενικότερη προσφορά της UNICEF και παρουσίασε το σχέδιο δράσης του υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα και οι οικογένειές τους.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Unicef, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τόνισε ότι η UNICEF είναι πρόθυμη να προσφέρει βοήθεια για την εκπαίδευση, ιδιαίτερα των ασυνόδευτων παιδιών.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ