Στην κατάθεση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και των ΑΝΕΛ, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, τόνισε: «Θεωρούμε ότι η κα Κωνσταντοπούλου παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση, κάτι που είναι αντισυνταγματικό, και βέβαια δεν ασκεί τα καθήκοντά της, καθ’ ότι όπως ξέρουμε όλοι στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες αρνήθηκε να προεδρεύσει».

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής του Ποταμιού «οι βουλευτές ομόφωνα αποφάσισαν ότι μετά την ψήφιση της συμφωνίας του Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, η Βουλή θα πρέπει να αποφασίσει τον Σεπτέμβριο, σε ολομέλεια, αν θα έχει για πρόεδρο τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ή όχι».

Αναφορικά με την επικείμενη ψηφοφορία, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι οι βουλευτές του κινήματος επιβεβαίωσαν την παλαιότερη απόφασή τους. «Θα κινηθούμε όλοι σαν μία γροθιά», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, δεδομένου ότι η χώρα πρέπει να κρατηθεί στην Ευρώπη και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι δεν στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά ψηφίζει τη συμφωνία που φέρνει ο πρωθυπουργός γιατί θα μας κρατήσει στο κέντρο της Ευρώπης.

Πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ