«Στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να μειώσει της συντάξεις αλλά να αλλά να διαμορφώσει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα», αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, εξηγώντας ότι θα πρέπει να υπάρξει εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.

Μιλώντας στο CNN Greece, ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε τη σημασία θεσμοθέτησης εθνικής σύνταξης που θα προστατεύει από τη φτώχεια, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει αυτό που έκαναν οι προηγούμενοι, δηλαδή την περικοπή των συντάξεων. «Δέκα μειώσεις είχαμε μέσα στη μνημονιακή περίοδο. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε το σύστημα βιώσιμο, μειώνοντας όσο μπορούμε την δαπάνη που επιβαρύνει το κράτος, αλλά με έναν τέτοιο τρόπο που να μην επιβαρυνθούν προφανώς οι μικρότερες συντάξεις», επισήμανε.

Διασαφήνισε περαιτέρω ότι «αυτό που θέλουμε εμείς να μην κάνουμε είναι οριζόντιες μειώσεις με ένα αυθαίρετο κριτήριο, γιατί είναι αυθαίρετο κριτήριο να πούμε ότι για τα 1.500 ευρώ θα πρέπει να μειωθεί η σύνταξη».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ