Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγόρησε πως με την πολιτική της βυθίζει την ελληνική οικονομία και συνθλίβει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εξαπέλυσε η ΝΔ με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο να επισημαίνει πως τα νέα μέτρα είναι ευθύνη της κυβέρνησης.

«Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν – το ζουν καθημερινά – ότι η ελληνική οικονομία βυθίζεται. Επιχειρήσεις και νοικοκυριά συνθλίβονται. Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης τροφοδοτούν τις υπερβολικές αξιώσεις του ΔΝΤ. Έτσι, το κόστος της αποτυχημένης, δήθεν, “σκληρής” διαπραγμάτευσης εκτοξεύθηκε στα 5,4 + 3,6 δισ. ευρώ. Όλα αυτά είναι δική τους ευθύνη. Είναι ευθύνη Τσίπρα» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος ξεκαθαρίζοντας πως τίποτα από αυτά δεν είναι αποδεκτό από τη Νέα Δημοκρατία “Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί τους Έλληνες, ποντάροντας στο απόλυτο ψέμα” δηλώνει ενώ διερωτάται αν ο κ. «Τσίπρας σκοπεύει, εκτός από τον αντιμνημονιακό του εαυτό, να “διαγράψει” και τη “συνιστώσα των 53” μαζί με τον υπουργό του των Οικονομικών».

Νωρίς το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, ο Γ. Κουμουτσάκος απάντησε στα όσα δήλωσε το απόγευμα ο Υπουργός Επικρατείας κ. Ν. Παππάς, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Η Κυβέρνηση, θεωρώντας το ΔΝΤ σύμμαχό της, τον περασμένο Ιούλιο εγγράφως εκλιπαρούσε τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, και μάλιστα επί τριετία.

Πέραν αυτού, οι απίθανοι χειρισμοί και η διεθνής αναξιοπιστία της Κυβέρνησης ενίσχυσαν το ρόλο του Ταμείου και οδήγησαν στις υπερβολικές αξιώσεις του, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αυτά τα γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες.

Να σταματήσει, λοιπόν, η Κυβέρνηση δια των εκπροσώπων της, να αναζητά αλλού υπεύθυνους και δικαιολογίες για τον εγκλωβισμό της στα σημερινά οδυνηρά αδιέξοδά της».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ