Με σειρά συσκέψεων ξεκίνησε η σημερινή μέρα στο Μέγαρο Μαξίμου, στις οποίες πήραν μέρος εκτός φυσικά του Αλέξη Τσίπρα, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Άγγελος Τσέκερης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Γιώργος Παππάς, ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων τέθηκε επί τάπητος η ατζέντα των επόμενων εβδομάδων, η οποία περιλαμβάνει αρκετά σημαντικά σημεία, όπως η ΔΕΘ, τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν, η αξιολόγηση, οι τηλεοπτικές άδειες και η επιτροπή για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Ζήτημα για σύγκληση υπουργικού ή κυβερνητικού συμβουλίου δεν προέκυψε, κάτι το οποίο δεν αποκλείεται, όμως, να γίνει τις επόμενες ώρες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προσεχή ΔΕΘ, για την οποία θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη, παρουσία των συναρμοδίων υπουργών που συμμετέχουν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις τους.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, από το Μαξίμου έλεγαν πως δεν αλλάζει τίποτα στις ημερομηνίες και ο διαγωνισμός θα γίνει κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένος για τις 30 Αυγούστου.

Για τα 2,8 δισ. ευρώ που απομένουν να πάρει η χώρα και τα 15 προαπαιτούμενα δηλώνουν πως: «Όλα τα προαπαιτούμενα θα τελειώσουν εντός Σεπτεμβρίου».

Για την 9η Σεπτεμβρίου και τη Σύνοδο των ηγετών του Νότου στην Αθήνα, κυβερνητικές πηγές έλεγαν πως άπαντες έχουν απαντήσει θετικά στη σχετική πρόσκληση. Μεταξύ αυτών και ο Φρανσουά Ολάντ.

Ένα ζήτημα υπάρχει μόνο με τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ξεκαθάρισε πως πρόθεσή του είναι να δώσει και αυτός το «παρών», εκτός κι αν προκύψει κάποιο ζήτημα που πρέπει να διαχειριστεί άμεσα.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ