Επίσκεψη στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής  Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησή τους συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας του υπουργείου με την Εκκλησία, ως προς την επίλυση προβλημάτων και τη διευθέτηση εκκρεμοτήτων.

Ο κ. Κουρουμπλής, αφού ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόθεση υλοποίησης της κάρτας του πολίτη για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, επισήμανε την προώθηση πολιτικών στήριξης και δημιουργίας νέων θεσμών στέγης ημιαυτόνομης διαβίωσης, αλλά και οικογενειακού περιβάλλοντος, που θα αφορούν άτομα με ιδιαιτερότητες.

Σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού, ο υπουργός τόνισε τη μεγάλη σημασία της συνδρομής του Μακαριότατου, στις προσπάθειες ανακούφισης του ανθρώπου, κάτι που μπορεί να φέρει πιο γρήγορα αλλά και απτά αποτελέσματα.

Ο κ. Ιερώνυμος με τη σειρά του, σημείωσε πως οι απόψεις τους σε ζητήματα τακτοποίησης εκκρεμοτήτων, συνέπεσαν. Ζητήματα με τα οποία ασχολείται η Εκκλησία στην αποστολή της για κοινωνική προσφορά και στήριξη.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ