Εντοπίστηκε «κοινός τόπος» μεταξύ των Θεσμών για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, στην υπό εξέλιξη συνεδρίαση του Eurogroup. Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται ο «οδικός χάρτης». Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο νωρίτερα καταγράφηκε «σύγκλιση κατά τα 2/3», με βάση εκκίνησης το αρχικό σχέδιο Ντάισελμπλουμ (απομείωση του χρέους σε τρεις χρόνους, βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο) και την προσθήκη στοιχείων από την πρόταση του ESM (εσωτερική αναδιάρθρωση, «ανταλλαγή χρέους», περίοδος χάριτος).

Σχετικά με την επόμενη δόση, κυβερνητικές πηγές από τις Βρυξέλλες επισημαίνουν πως το Eurogroup αναμένεται να ανακοινώσει ότι την αποδέσμευσή της, η οποία θα είναι συνολικού ύψους 10,3 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο τμήμα της δόσης, ύψους 7,5 δισ. ευρώ αναμένεται να εκταμιευθεί τον Ιούνιο και 2,8 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η δήλωση του Eurogroup θα αναφέρει ότι η Ελλάδα αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,5% του ΑΕΠ το 2018 και δεν θα υπάρχει αναφορά σε επόμενα έτη.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι στο Eurogroup δεν συζητήθηκαν οι εκκρεμότητες που επισημάνθηκαν στο Euroworking Group χθες Δευτέρα, αναφορικά με την πώληση της Εγνατίας οδού και του Ελληνικού.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ