Επιταχύνει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Το αμέσως επόμενο διάστημα κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο για την  εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, της  Ειδικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο υφυπουργό στον πρωθυπουργό αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Τέρενς Κουίκ.

Οι κυβερνητικές κατευθύνσεις στοχεύουν στο να δοθεί προτεραιότητα ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Επίσης αποφασίστηκε η άμεση κατάθεση Νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και η εκπόνηση άμεσα σχεδίου για θεσμικές αλλαγές στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ