Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τετάρτης η πρέσβειρα του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και δημοφιλής ηθοποιός, Αντζελίνα Τζολί.

Η συνάντηση διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος την Α. Τζολί στο Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση και υπογράμμισε την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ειδικά στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) υποδέχεται την πρέσβειρα Καλής Θέληςσης του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί (Δ) στο Μέγαρο Μαξίμου, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη ειδικά στα βόρεια σύνορα. Γνωρίζω ότι επισκεφθήκατε τα κέντρα υποδοχής στον Πειραιά. Η κατάσταση εκεί είναι καλύτερη. Έχουμε 30.000 ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στην ελληνική ενδοχώρα λόγω ενεργειών χωρών της βαλκανικής οδού», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέπτεται την Ελλάδα με σκοπό, όπως δηλώνει η ίδια, να ενισχύσει «τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (Α) συνομιλεί με την πρέσβειρα Καλής Θέληςσης του ΟΗΕ Αντζελίνα Τζολί (Δ) στο Μέγαρο Μαξίμου, Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε δήλωσε σχετικά με την επίσκεψή της: «Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων».

Η κ. Τζολί επισκέφθηκε νωρίτερα, τις δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων σε Πειραιά και Ελαιώνα όπου και συνομίλησε με πρόσφυγες, εθελοντές και κρατικούς λειτουργούς.

Πηγή φωτογραφιών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ