Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, για τη διευθέτηση ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για την προσφυγική κρίση.

Το νομοσχέδιο με το οποίο κυρώνεται η συμφωνία των Βρυξελλών, χαρακτηρίστηκε από την κυβέρνηση ως κατεπείγον και εισάγεται στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την Πέμπτη στις 17:30, ώστε την Παρασκευή να εισαχθεί και να ψηφισθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το σχέδιο νόμου, ενσωματώνει την αναθεωρημένη ευρωπαϊκή οδηγία για τις κοινές ευρωπαϊκές διαδικασίες στην χορήγηση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας.

Μεταξύ άλλων το προβλέπει τη σύσταση γενικής γραμματείας Υποδοχής στο υπουργείο Εσωτερικών και προωθείται, επίσης, η επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης αιτημάτων ασύλου, προκειμένου η διαδικασία να μην υπερβαίνει τις 14 ημέρες.

Επιπλέον, στο νομοσχέδιο δεν θα υπάρξει η νομοθετική αναγνώριση της Τουρκίας ή άλλης χώρας, ως ασφαλούς τρίτης χώρας. Τα κριτήρια για τη διεθνή προστασία που θα εφαρμόζονται είναι αυτά που προβλέπει η Οδηγία.

 

 

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ