Εντατικοποιεί τις προσπάθειες της η κυβέρνηση για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου μετά το μπαράζ θετικών μηνυμάτων από  Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το πολυνομοσχέδιο θα  πρέπει να έχει ψηφιστεί έως την  Κυριακή 22 Μαΐου και θα  περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες για το μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, τις ρυθμίσεις των «κόκκινων» δάνειων και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Η Ελλάδα έχοντας υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα και έχοντας ρυθμίσει τις τελευταίες εκκρεμότητες, θα προσέλθει στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης στις 24 Μαΐου, στην οποία θα επικυρωθεί και επίσημα η οριστική συμφωνία.

Σημειώνεται ότι Ευρωπαίοι και Αθήνα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και καθορίζουν τα επιμέρους ζητήματα στις συνεδριάσεις του Euro­WorkingGroup, στο οποίο εκπροσωπεί τη χώρα μας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

«Η αβεβαιότητα δίνει τη θέση της στη σταθερότητα η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή, ανάπτυξης και αισιοδοξίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ