Η εκπρόσωπος του Καγκελάριου της Αυστρίας, Σουζάνε Ενκ, ανακοίνωσε την επίσκεψη του Βέρνερ Φάιμαν στην Ελλάδα την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να γίνουν συνομιλίες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με κεντρικό θέμα το προσφυγικό.

Σύμφωνα με τη Σουζάνα Ενκ, ο κ. Φάιμαν θα επισκεφθεί μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα τη Λέσβο, ώστε να παρατηρήσει από κοντά τις συνθήκες της περιοχής, όπου σχεδιάζονται τα λεγόμενα «Hotspots» (κέντρα ταυτοποίησης και καταγραφής των προσφύγων).

Η επίσκεψη αυτή γίνεται με το στενό συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έπειτα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ Τσίπρα-Φάιμαν-Μέρκελ.

Ένα από τα κρίσιμα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Βέρνερ Φάιμαν, θα είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες, αλλά και οι ανάγκες για προσωπικό της Ελλάδας, για τα πέντε κέντρα καταγραφής προσφύγων, τα οποία έχει προβλεφθεί να δημιουργηθούν στη χώρα (σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω).

Σημειωτέον, πως ο Αυστριακός Καγκελάριος έχει δεσμευθεί να αποστείλει 100 Αυστριακούς ειδικούς, ώστε να ενισχύσουν τη διαδικασία κατασκευής και λειτουργίας των κέντρων αυτών.

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ