Ως επιβεβλημένη σχεδόν χαρακτήρισε ο Μάρτιν Σουλτς την ανάγκη να διοριστεί μια «κυβέρνηση τεχνοκρατών» και να δωθεί «τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ», προκειμένου «η Ελλάδα να έχει ξανά μια πιθανότητα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με δηλώσεις του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», είπε πως σε περίπτωση νίκης του «ναι» «Θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί».

Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εάν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα», υποστήριξε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε για ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «ο Τσίπρας είναι απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα.

Δείχνει έναν σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα. Η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευθεί έχει φθάσει πλέον στο απόλυτο μηδέν.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ