Για διάσταση απόψεων με τον Γιάνη Βαρουφάκη έκανε λόγο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιβαρύνοντας περαιτέρω το ήδη βαρύ κλίμα των τελευταίων ωρών ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές.

«Ο έλληνας ομόλογός μου εργάζεται σκληρά», τόνισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Παραμένουν διαφορετικές οι απόψεις μου με αυτές του Γιάνη Βαρουφάκη. Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, και αν, τελικά, θα σηκώσει το βαρύ φορτίο. Θα ήταν τρέλα να αποδεχθεί η Γερμανία το blame game (παιχνίδι ευθυνών) από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει διάσταση απόψεων με την κυρία Μέρκελ για την Ελλάδα, ο κ. Σόιμπλε είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα έπρεπε να σπαταλάτε χρόνο σε φήμες για δήθεν διαφωνία μεταξύ εμού και της γερμανίδας καγκελαρίου στο ελληνικό ζήτημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο φινλανδός πρωθυπουργός δήλωσε: «Εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν εμμείνει στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να προετοιμαστούν για μερικές νύχτες που θα διαρκέσουν πολύ», είπε ο κ. Αλεξάντερ Στουμπ, σε εκδήλωση στο Βερολίνο.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο των ίδιων των Ελλήνων. Είμαι βέβαιος, ότι υπάρχουν κάποιοι υπουργοί Οικονομικών των οποίων η υπομονή εξαντλείται«, τόνισε και επανέλαβε ότι «απέχουμε πλέον πολύ από τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης, που ενδεχομένως υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια«, κατέληξε.

 

 


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ