Σε σύσκεψη φορέων της Θεσσαλονίκης υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα, που πραγματοποιήθηκε στη διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών που στεγάζεται στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, βρέθηκε στο επίκεντρο η τουριστική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής για το 2016, με έμφαση στις νέες χώρες-στόχους για προσέλκυση επισκεπτών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παντελής Φιλιππίδης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πέγκας, ο κ. Μάρδας πρότεινε να ξεκινήσει μια καμπάνια προσέλκυσης τουριστών στην Ελλάδα από Ρωσία, Ισραήλ, Τουρκία και Ιράν στους οποίους θα προσφέρεται έκπτωση 20% στα εμπορικά καταστήματα. Ο δήμος Θεσσαλονίκης, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι θετικός σε αυτή την πρόταση.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ