Ανακοίνωση σχετικά με τα γεγονότα στη Γαλλία εξέδωσε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, τασσόμενη υπέρ του αγώνα των εργαζομένων που παλεύουν κόντρα στη συρρίκνωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ακόμα, η ανακοίνωση τονίζει ότι οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι θα πρέπει σταθούν απέναντι και σε ένα ενιαίο μέτωπο στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία.

Η ανακοίνωση:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τον επίμονο αγώνα του γαλλικού λαού ενάντια στην κατάργηση των εργασιακών του κατακτήσεων. Πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά τους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης, καθώς η συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελούν κεντρική επιλογή της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής ελίτ.

Η επίθεση του νεοφιλελευθερισμού στα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να βρει απέναντί της το ενιαίο μέτωπο των ευρωπαίων εργαζομένων και των ευρωπαϊκών λαών. Η υπεράσπιση της δημοκρατίας ισοδυναμεί με υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και κατακτήσεων».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ