Σύντομες επαφές με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, θα έχει σήμερα στον Λευκό Οίκο ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης τιμής της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, όπως και οι προκάτοχοί τους, τιμούν και φέτος την εθνική επέτειο στην Ουάσιγκτον με τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός θα παραστεί σήμερα το απόγευμα 16:00 ώρα Αμερικής, σε δεξίωση στο Λευκό Οίκο εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης τιμής της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, και θα σύντομες επαφές με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Το βράδυ στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί επίσημο δείπνο, στο οποίο ο κ. Χαρίτσης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα έχει συνομιλίες με την υπουργό Υγείας των ΗΠΑ, Σίλβια Μάθιους Μπάργουελ, ελληνικής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα υπάρξει αναλυτική συζήτηση για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, το ζήτημα του χρέους, το προσφυγικό, την επιστροφή στην ανάπτυξη και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ