Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, είχε μίλησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κάτι που επιβεβαίωσε μέσω μηνύματος από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter. Ο Τουσκ ανέφερε πως ελπίζει να λάβουν ρεαλιστικές προτάσεις από την Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις. «Μόλις μίλησα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ελπίζουμε να λάβουμε συγκεκριμένες, ρεαλιστικές προτάσεις για μεταρρυθμίσεις σήμερα», έγραψε στο Twitter ο Τουσκ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου συνέχισε να… τιτιβίζει, επισημαίνοντας πως… «οι ρεαλιστικές προτάσεις της Αθήνας θα πρέπει να συνδυαστούν με μία ρεαλιστική πρόταση των δανειστών για τη βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να βγουν όλοι κερδισμένοι».

Ωστόσο, όπως επισήμανε με ένα τρίτο tweet o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, «ό,τι κι αν συμβεί τελικά, η παροχή βοήθειας στην Ελλάδα δεν δικαιολογεί τη λανθασμένη οικονομική φιλοσοφία που προκάλεσε την κρίση». Μάλιστα, για να υπογραμμίσει το «μήνυμά» του, ο Τουσκ χρησιμοποίησε και την γνωστή ρήση του Κικέρωνα «Magnum vectigal est parsimonia» που σημαίνει «η λιτότητα είναι σημαντικό έσοδο».

Δείτε τα σχετικά μηνύματα του Τουσκ…

tusk

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ