Ο ​Υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος συνάντησε το μεσημέρι (13:00) της Πέμπτης​​, στο υπουργείο,​ τον βοηθό Υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Dalee​p​  Singh, τον οποίο συνόδευε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, David D. Pearce.

Κατά τη συνάντηση,  η οποία εξελίχθηκε σε θετικό κλίμα, ο Υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε για την πρόοδο του προγράμματος, την προσπάθεια την οποία καταβάλλει η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, την πορεία προς την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα του χρέους.

Ο Αμερικανός βοηθός Υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στην ύπαρξη απόλυτης ομοφωνίας ​για την ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι σημαντικό να διαγράφεται πρόοδος από την ελληνική κυβέρνηση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε τον κ. Singh ότι οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα και επεσήμανε ότι θα πρέπει και οι θεσμοί από την πλευρά τους να επιδείξουν ευελιξία σε εκκρεμή θέματα με σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις.​

Πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ