Με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση των διμερών σχέσεων Ελλάδας και Ιράν, με έμφαση στον τομέα της οικονομίας, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας πραγματοποιεί από την Κυριακή, 15 Μαΐου, επίσκεψη στην Τεχεράνη, όπου συναντάται με στελέχη της ιρανικής κυβέρνησης καθώς και με οικονομικούς παράγοντες της χώρας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τεχεράνη, ο κ. Τσίπρας υπέγραψε με τον αναπληρωτή επικεφαλής της αντιπροεδρίας Έρευνας και Τεχνολογίας του Ιράν Ali Morteza Birang σύμφωνο συνεργασίας και κατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και του Ιράν σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η συμφωνία προβλέπει τη σύσταση κοινής επιτροπής, τη δρομολόγηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και την ανταλλαγή επιστημόνων και ερευνητών, με αμοιβαίο στόχο την ενίσχυση του τομέα έρευνας και τεχνολογίας.

Τέλος, αποφασίστηκε στη διεθνή έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας «INOTEX», που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχεράνη στο χρονικό διάστημα 22-26 Μαΐου, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά 26 ελληνικές επιχειρήσεις, αριθμός μεγαλύτερος από κάθε άλλη συμμετέχουσα χώρα.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ