Σήμερα θα εκδοθεί η απόφαση των 21 δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, για αν το δημοψήφισμα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Η συνεδρίαση υπό την προεδρία του Νίκου Σακελλαρίου, αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00 το μεσημέρι και οι ανώτατοι δικαστές καλούνται να αποφασίσουν επί της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσαν ένας μηχανικός και ένας δικηγόρος, πρώην σύμβουλος Επικρατείας, υποστηρίζοντας ότι οι προπαρασκευαστικές πράξεις διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είναι παράνομες και αντισυνταγματικές και προσκρούουν στο άρθρο 44 και στον Ν. 4023/2011 που αφορά τους κανόνες διεξαγωγής των δημοψηφισμάτων.

Σε περίπτωση που οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφανθούν ότι ο τρόπος διεξαγωγής του δημοψηφίσματος είναι αντισυνταγματικός, τότε η διεξαγωγή του “παγώνει” και τα χρήματα έχουν δαπανηθεί για το δημοψήφισμα(αμοιβές δικαστικών αντιπροσώπων, δαπάνες για τα ψηφοδέλτια, κ.λπ.) πάνε χαμένα.

Σε περίπτωση όμως που σχετική προσφυγή, τότε η διαδικασία του δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή θα προχωρήσει κανονικά

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ