Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια, τους οικείους και τους συναδέλφους του 42χρονου ηλεκτρολόγου της ΔΕΗ, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια εργασιών στο ορυχείο Αμυνταίου Φλώρινας, εκφράζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, το τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων Β. Ελλάδας, έσπευσε άμεσα στον χώρο εργασίας και έχει ξεκινήσει την έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι αιτίες του δυστυχήματος και, εφόσον προκύψουν, να αποδοθούν με αυστηρότητα οι ανάλογες ευθύνες, ή να δρομολογηθούν οι απαραίτητες αλλαγές ώστε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφάλειας της εργασίας.

«Η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο επιδιώκει σταθερά την ενδυνάμωση του πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, στους τομείς ευθύνης του. Η αποτροπή των εργατικών ατυχημάτων, η πρόληψη, η ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου, η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, αποτελούν βασικές και διαρκείς στοχεύσεις του υπουργείου» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ