Στο αποτέλεσμα των γαλλικών αυτοδιοικητικών εκλογών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι, σε μήνυμά του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.

«Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα: μόνο με τακτική, πεθαίνεις», γράφει ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός και συμπληρώνει:

«Χωρίς ένα στρατηγικό σχέδιο, ιδίως για την οικονομία και την ανάπτυξη, οι λαϊκιστές, αργά ή γρήγορα, θα κερδίσουν και κάποιες εθνικές βουλευτικές εκλογές».

Ο Ρέντσι, αναφερόμενος στη χώρα του, σημείωσε: «Στην Ιταλία όχι, στην Ιταλία κερδίζουμε εμείς διότι οι μεταρρυθμίσεις αποφέρουν επιτέλους καρπούς: η πλειοψηφία των Ιταλών τάσσεται με όποιον θέλει την αλλαγή, όχι με όποιον ξέρει μόνον να παραπονιέται. Εγώ, κατά συνέπεια, δεν ανησυχώ για την Ιταλία, αλλά ανησυχώ πολύ για την Ευρώπη».

Αναφορικά με την Γηραιά Ήπειρο, ο Ιταλός πρωθυπουργός σημειώνει: «αν η Ευρώπη δεν αλλάξει κατεύθυνση αμέσως, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κινδυνεύουν να γίνουν (με περισσότερη η λιγότερη επίγνωση) οι καλύτεροι σύμμαχοι της Μαρίν Λε Πεν και όσων προσπαθούν να την μιμηθούν».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ