«Χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η χώρα πριν 2 ή 3 μήνες», είναι η συμφωνία με τους θεσμούς, σύμφωνα με το Ποτάμι, ωστόσο προέχει η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. «Αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να εγκαταλείψει τις εφηβικές συμπεριφορές (”δεν θέλω αλλά τι να κάνω;”) και να υπερασπιστεί τη συμφωνία που ο ίδιος φέρνει»

Το Ποτάμι τονίζει ότι «η αβεβαιότητα πρέπει επιτέλους να τελειώσει» και κάνει λόγο για «παρασκηνιακές προσπάθειες ξένων αλλά και ντόπιων ”κύκλων” που θέλουν να αναβληθεί η συμφωνία και αντί αυτής να υπάρξει δάνειο ”γέφυρα” μόνο για τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες».

«Έχουμε επίγνωση ότι η αμφιταλάντευση του κ. Τσίπρα όλους αυτούς τους μήνες κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας. Έχουμε επίγνωση ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είναι ικανή να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Έχουμε επίγνωση ότι τα Μνημόνια αν δεν συνοδευτούν από μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε νέα αδιέξοδα. Κυρίως, όμως, έχουμε επίγνωση ότι η χώρα δεν έχει μέλλον εκτός Ευρώπης» τονίζεται, επίσης, στην ίδια ανακοίνωση.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ