Στο βυσσινόκηπο της εκσυγχρονιστικής τάσης έμπειροι αμπελουργοί, με ιστορία στο μπόλιασμα, (φαίνεται ότι) προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα είδη, αλλά με γηρασμένους καρπούς.

Κινήσεις ετοιμάζονται, πολιορκητικοί κριοί στήνονται. Το ΄χει ο συγκεκριμένος χώρος, το προνόμιο της μετάλλαξης: εκσυγχρονιστές, μεταρρυθμιστές, soft ή σκληροί σοσιαλδημοκράτες, ανανεωτικοί, ευρωπαϊστές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης βγήκε μπροστά με αέρα, αλλά η αυθάδεια και ο τσαμπουκάς του δημοσιογραφικού πεζοδρομίου μάλλον δεν απέδωσαν, σε επίπεδο επιρροής, αυτά που ανέμεναν όσοι στήριξαν ή στηρίζουν την προσπάθειά του.

Και αφού η συνταγή της εκπολιτισμένης μαγκιάς δεν δείχνει -προς το παρόν τουλάχιστον- να τραβάει, ο τροχός της πολιτικής τύχης (τον οποίο δεν ξέρουμε ποιος γυρίζει σε αυτόν τον τόπο) ψάχνει για άλλους  «τυχερούς».

Όχι ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού θα ξεβραστεί σε όχθη, αλλά ίσως παίξει το ρόλο του σε ένα νέο (μελλοντικά) τοπίο. Με άλλα λόγια, χρυσή εφεδρεία, πρώτη ή δεύτερη, ανάλογα με τις δυνάμεις του.

Το νέο πρόσωπο, λοιπόν, που συγκεντρώνει πάνω του τις ίριδες του ουράνιου τόξου και απαντά σε όλα σχεδόν τα αδιέξοδα ενός Νεοέλληνα (ο οποίος το ΄81 ψήφισε ΑΛΛΑΓΗ, το ΄93 στήριξε Μητσοτάκη και το 2012 ήταν μεταξύ ΓΑΠ, Σαμαρά, Λυμπεράκη και Τζήμερου) μπορεί να είναι ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Τι του λείπει του δημάρχου; Όλα τα ΄χει, όπως και ο μπαξές στον οποίο γαλουχήθηκε πολιτικά: προοδευτικός, μοντέρνος, μετριοπαθής, κατά βάθος σοσιαλιστής, με σουέτ άνετα παπούτσια και καρώ σακάκι, που φέρουν πάντα μουσταρδί επιαγκωνίδες για την… αλητεία, πετυχημένος Συνήγορος του Πολίτη -ομολογουμένως-, πνευματικό παιδί του Φώτη Κουβέλη, άρα και ικανός να διαβλέπει τους κινδύνους, με εξαίρεση μια επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ…

Όλοι κάτι κυνηγούν. Οι περισσότεροι, όμως, να διεμβολίσουν τους τρελούς νοικοκυραίους -το κέντρο που λέγαμε παλιά- οι οποίοι στα γεράματα την είδαν συριζαίοι, κάνοντας την επανάστασή τους. Αν, μάλιστα, ο Καμίνης «πιάσει» κάνα 4άρι, μαζί με το 6% του Ποταμιού γίνεται χωριό στρογγυλό.

Για το ποιος είναι ο αμπελουργός, δεν χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Είναι ο φίλος του σουέτ…

Π.Π.

 

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ