Η είσοδος της Ένωσης Κεντρώων στη νέα Βουλή και η αποτυχία της Λαϊκής Ενότητας να «πιάσει» το όριο του 3%, (με καταμετρημένες τις ψήφους από το 70% των εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας), οδηγεί εκτός κοινοβουλευτικού νυμφώνος δεκάδες ηχηρά ονόματα της πρόσφατης πολιτικής ζωής.

Παρελθόν από τα κοινοβουλευτικά πράγματα αποτελεί πλέον η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία κατήλθε στην Α΄ Αθήνας με τα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ. Εκτός μένουν και άλλα ηχηρά ονόματα του κόμματος του Π. Λαφαζάνη όπως οι: Δημήτρης Στρατούλης, Νάντια Βαλαβάνη, Κώστας Ησυχος (Β΄ Αθήνας) και Κώστας Λαπαβίτσας (Αχαΐα).

Από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μην κερδίζουν έδρα ο Χριστόφορος Βερναρδάκης (Α΄ Αθήνας) και η Κυριακή Τεκτονίδου (Α΄ Θεσσαλονίκης), ενώ από τους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν εκλέγεται η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος Χριστίνα Τρεμόντι.

Από το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να μείνει εκτός ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (Β΄ Αθήνας). Το τι θα συμβεί θα εξαρτηθεί από την επιλογή της Φώφης Γεννηματά, καθώς η Δημοκρατική Συμπαράταξη κέρδισε έδρα στην Αχαΐα. Αν χρησιμοποιήσει την έδρα της Β΄ Αθηνών η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μείνει εκτός ο κ. Χρυσοχοϊδης. Αν χρησιμοποιήσει την έδρα της Αχαΐας θα μείνει εκτός ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Από το Ποτάμι δεν επανεκλέγεται ο Παναγιώτης Καρκατσούλης ενώ δεν μπαίνει στη Βουλή ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος Νικηφόρος Διαμαντούρος. Επίσης, μένει εκτός η Αντιγόνη Λυμπεράκη (Β΄ Αθήνας).

Από τη ΝΔ επανεκλέγονται οι: Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνης Γεωργιάδης, Κώστας Χατζηδάκης, Μίλτος Βαρβιτσιώτης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα Καραμανλή, Σοφία Βούλτεψη, Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γεράσιμος Γιακουμάτος, (Β΄ Αθήνας) αλλά και Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη και Νικήτας Κακλαμάνης (Α΄ Αθήνας).

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ