Περισσότερες μεταρρυθμίσεις καθώς η προβλεπόμενη ανάπτυξη στην ευρωζώνη δεν είναι επαρκής ζήτησε από τις χώρες της ευρωζώνης ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην πόλη Άλπμπαχ της Αυστρίας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε ότι η ενίσχυση της νομισματικής ένωσης, οικονομικά και πολιτικά, εξαρτάται από τη δυνατότητα των χωρών για σύγκλιση σε μια σειρά από τομείς.

«Δεν μπορούμε να κάτσουμε και να χαλαρώσουμε. Η προβλεπόμενη ανάπτυξη στην ευρωζώνη δεν είναι επαρκής. Για να ενισχύσουμε τη νομισματική μας ένωση οικονομικά και πολιτικά πρέπει να βάλουμε και πάλι μπροστά τη μηχανή της σύγκλισης», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, εξηγώντας στη συνέχεια ότι αυτή η σύγκλιση αφορά την αγορά εργασίας και προϊόντων τους καθώς και των επενδύσεων «ώστε να καταφέρουν να αποφύγουν να απομακρυνθούν η μία από την άλλη».

Πριν από ένα χρόνο, η ευρωζώνη θεωρούνταν βάρος για την παγκόσμια οικονομία, ενώ τώρα είναι μια από τις πιο ισχυρές περιοχές, τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έβλαψε την ανάκαμψη στις άλλες χώρες της ευρωζώνης, σημείωσε ο Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα πλέον χρειάζεται μια φιλόδοξη εφαρμογή του προγράμματος βοήθειας και πολιτική σταθερότητα.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ