Έξι στους δέκα Γάλλους πιστεύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κερδίσει στο «μπρα ντε φερ» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Parisien».

Το 59% αυτών που ψήφισαν στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου «Οdoxa» πιστεύουν πως ο Έλληνας πρωθυπουργός θα εξασφαλίσει μια καλύτερη συμφωνία απ’ ότι αρχικά είχε προβλεφθεί.

Η πλειοψηφία των Γάλλων, ακόμη και οι περισσότεροι υποστηρικτές της δεξιάς (54% έναντι 44%), εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα «κερδίσει το στοίχημα».

Το 60% των υποστηρικτών της ευρείας Αριστεράς στη Γαλλία εκτιμούν, μάλιστα, ότι ο Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός Εμανουέλ Βαλς και άλλοι σοσιαλιστές ηγέτες «εμπνέονται» από το «μοντέλο Τσίπρα».

zdfgsdf

Στην ίδια δημοσκόπηση, πάντως, το 66% θεωρεί πιο δημοφιλή τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, από τον Τσίπρα (32%). Η Άνγκελα Μέρκελ απολαμβάνει ένα συντριπτικό ποσοστό αποδοχής στους υποστηρικτές της δεξιάς (85%) σε σύγκριση με τους υποστηρικτές της αριστεράς (49%).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Ιουλίου για την Parisien ‘Aujourd’hui-en-France με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.004 Γάλλων ηλικίας 18 ετών και άνω.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ