Θεσμική παρέμβαση για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων στην Cosco, προανήγγειλε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», o Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, χαρακτηρίζοντας με εργασιακό Αρμαγεδδώνα τις συνθήκες εργασίας στη συγκεκριμένη εταιρεία.

«Έχουμε υποχρέωση να προστατέψουμε τα εργασιακά δικαιώματα. Δε γίνεται να μην αναγνωρίζονται βαρέα και ανθυγιεινά στους εργαζόμενους της Cosco, δεν θα επιτρέψουμε τον εργασιακό Αρμαγεδδώνα », τόνισε στην παρέμβασή του ο κ. Νεφελούδης σημειώνοντας: «Πρέπει να καταλάβουν οι εργοδότες ότι τα πάντα υπάγονται σε κανόνες».

Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας των λιμενεργατών του ΟΛΠ, Γιώργος Γώγος, είχε καταγγείλει μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό και αναφερόμενος στις εργασιακές συνθήκες στην Cosco, κατήγγειλε την απουσία ασθενοφόρου καθώς και την καταστρατήγηση των ωραρίων».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Νεφελούδης και στις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, με τους οποίους όπως είπε το υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή και δρομολογούνται ενέργειες για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ