ευρύτατη πλειοψηφία, το ΔΣ του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σχετικά με τη δεύτερη αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης των Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής, στην κατεύθυνση της πλήρους ευθυγράμμισής του με τον Εθνικό Σχεδιασμό.

Επίσης, με τη σημερινή έγκριση, ανοίγει ο δρόμος για την εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του ΠΕΣΔΑ ενόψει της τελικής ψήφισής του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Με την αναθεώρηση ελήφθησαν υπόψη, όπως είπε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων, οι παρατηρήσεις της πεντάμηνης δημόσιας διαβούλευσης, καθώς και των υπουργείων Εσωτερικών και Περιβάλλοντος κ.ά.

Η περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι ο υπό αναθεώρηση ΠΕΣΔΑ βάζει τέλος στο «πλήρως αποτυχημένο και σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, μοντέλο διαχείρισης σύμμεικτων απορριμμάτων που επέβαλε την ΟΕΔΑ της Δυτικής Αττικής ως εσαεί κύριο υποδοχέα του 85% των παραγομένων αποβλήτων». «Περνάμε πλέον από τη διαχείριση των απορριμμάτων, στη διαχείριση των πόρων», τόνισε χαρακτηριστικά.

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ