Αν ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει γρήγορα σε νέα ρύθμιση, δήλωσε ο υπουργός δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ, γιατί, όπως είπε, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση με επίσης αντισυνταγματικά χαρακτηριστικά, που είναι η έλλειψη αδειών και η απουσία εκλεγμένου ΕΣΡ.

Η αποκατάσταση της ομαλής πορείας, όπως είπε ο υπουργός, προϋποθέτει ούτως ή άλλως -όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ- τη συγκρότηση του ΕΣΡ. «Θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αναμορφώσεις στην ισχύουσα νομοθεσία για τις άδειες, ώστε αυτή να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» .

Η προσπάθεια να πάμε σε μια νέα ρύθμιση θα είναι και πάλι δύσβατη, τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος, ωστόσο, όπως σημείωσε, στη δημοκρατία δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα.

Σε ερώτηση για την , απάντησε:

Όσον αφορά την πειθαρχική έρευνα για το πως διέρρευσαν τα email από την προσωπική αλληλογραφία του ανώτατου δικαστικού του ΣτΕ ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«Δεν ξέρω πού θα οδηγήσει πολιτικά η διερεύνηση, ξέρω ότι νομικά είναι σωστό, καθώς κινήθηκα με τρόπο που αποκλείει αναφορά στην ιδιωτική ζωή του δικαστή».

Ο υπουργός μιλώντας για το ίδιο θέμα είπε πως συμφωνεί με την Ένωση Δικαστών, που καταγγέλλει «επιχείρηση εκβιασμού».

Σε σχέση με την αποκάλυψη εισαγγελικής έρευνας για τα capital controls, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το πληροφορήθηκε από τον Τύπο, «διότι η Δικαιοσύνη προχωρά μόνη της και ανεξάρτητα από το υπουργείο. Αν έχει εξέλιξη, θα δούμε τα πορίσματα».


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ