Με αφορμή τη συμπλήρωση 72 χρόνων από τη Σφαγή του Διστόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Πρασκευόπουλος, αναφέρει, σε δήλωσή του, ότι η ημέρα αυτή, «κατά την οποία τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής προχώρησαν σε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα κατά άμαχου πληθυσμού, ως απάντηση στην αντίσταση του ελληνικού λαού, υπενθυμίζει ότι ο ναζισμός έχει και στην πατρίδα μας συνδεθεί με τη βαρβαρότητα».

Η διεθνής κοινότητα, συνεχίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, «όπως αναδύθηκε μετά το θρυμματισμό του καθεστώτος που είχε επιβάλλει ο εθνικοσοσιαλισμός στην Ευρώπη, διατηρεί ως έναν από τους πρωταρχικούς, καταστατικούς στόχους της την προστασία και εμπέδωση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη της συνύπαρξης των λαών».

Και καταλήγει ο κ. Παρασκευόπουλος: «Η σύγχρονη αντίληψη για τις σχέσεις αμοιβαίας ειρηνικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών έχει ως πυρήνα της την ευθύνη και τη δέσμευση για την ανταπόκριση στις υποχρεώσεις τους. Αυτή η ευθύνη αυτονόητα και κατεξοχήν αφορά και την αποκατάσταση των δικαίων των θυμάτων των απαράγραπτων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ