Στην ανάγκη υπέρβασης του παλιού πολιτικού κατεστημένου, κάτι που θα συμβεί μονάχα αν δοθεί καθαρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ, στέκεται μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα Αγορά, ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
«Η κάθαρση από το παλιό κατεστημένο δεν μπορεί να γίνει σε συνεργασία με αυτό. Μια τέτοια συνεργασία θα ήταν ιδανική για τους συστημικούς κύκλους, οι οποίοι θα ήθελαν έναν Τσίπρα πρωθυπουργό εγκλωβισμένο μεταξύ των δανειστών και των εγχώριων δυνάμεων του παλαιού καθεστώτος της διαπλοκής», σημειώνει ο ίδιος, εξηγώντας πως το δίλημμα των εκλογών είναι «αν θα επιτραπεί στο παλαιό καθεστώς να παλινορθωθεί και να αποτελειώσει με ρεβανσισμό ό,τι διασώθηκε μέχρι σήμερα ή κατά πόσο θα συνεχιστεί η πορεία που ξεκίνησε με την πρώτη αριστερή κυβέρνηση προς τη συνολική ανασυγκρότηση της χώρας».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, μια καθαρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη δυνατότητα στο κόμμα του κ. Τσίπρα να βρει αντισταθμιστικά μέτρα που θα απαλύνουν τις επιπτώσεις του μνημονίου.

“Επανειλημμένως ζητήθηκε να κατατεθούν εναλλακτικά σχέδια και προτάσεις, αλλά ακόμη περιμένουμε να δούμε κάτι συγκροτημένο”, σχολίασε ο κ. Παππάς αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Λαφαζάνη περί «μνημονιακής μετάλλαξης» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ