Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel έδωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, πριν ωστόσο επέλθει το αδιέξοδο ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς και ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς εάν θα βρεθεί λύση, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ επιμένει σε πρόσθετα μέτρα, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε σύγκρουση με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και αναζητά την βοήθεια του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαντά ότι ελπίζει «σε μία πιο κριτική στάση του Βερολίνου απέναντι στο ΔΝΤ».

«Δεν ήταν πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά κάποιοι από τους Ευρωπαίους εταίρους μας επέμεναν. Ονειρεύομαι και ανυπομονώ για την ημέρα όπου η ΕΕ θα μπορεί να λύνει από μόνη της τα προβλήματά της, χωρίς να χρειάζεται εξωτερική βοήθεια», δηλώνει ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «μπορεί να επιβιώσει πολιτικά λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα», ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαντά ότι «το σενάριο των πρόωρων εκλογών βοηθά όσους θέλουν αστάθεια στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται ότι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα, δεν θα προκαλέσουν αστάθεια μόνο στη χώρα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και στην παρούσα φάση, η ΕΕ έχει ήδη πολλά σημαντικά προβλήματα να λύσει, όπως είναι το προσφυγικό, η αναιμική ανάπτυξη, η τρομοκρατία, το επίμαχο δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία. Μόνο ένας ανόητος ή εμπρηστής θα έπαιζε με τη φωτιά στην παρούσα φάση».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ