Συνεχίζουν να είναι ανοιχτοί σε συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, δήλωσε ο Πιερ Κάρλο Παντοάν. Σε σημερινές του δηλώσεις ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC τόνισε ότι το eurogroup δεν έχει κλείσει την πόρτα σε συμφωνία.

Ανεξάρτητα από το θέμα της συμφωνίας με την Ελλάδα, ο Ιταλός υπουργός υποστήριξε ότι πρέπει οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι να επισπεύσουν τα σχέδιά τους για στενότερη ολοκλήρωση της νομισματικής ένωσης, ξεκινώντας με τις τράπεζες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η νέα πρόταση της τελευταίας στιγμής από την Ελλάδα δεν ήταν αρκετά για να αποτρέψουν τη χώρα από το γίνει η πρώτη αναπτυγμένη οικονομία που αθετεί πληρωμή για δάνειο του ΔΝΤ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχουν κλείσει την πόρτα σε μια συμφωνία, είπε ο Πάντοαν. «Σε ό,τι με αφορά, σε ό,τι αφορά τους συναδέλφους μου στο eurogroup, υπάρχει πάντα μια συμφωνία ανοιχτή (για την Ελλάδα)» είπε ο Ιταλός υπουργός.

Σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό η Ελλάδα χρειάζεται αναπτυξιακά προγράμματα, χρειάζεται εμπιστοσύνη, πίστωση και κυρίως διαρθρωτικά μέτρα, ανέφερε ο κ. Παντοάν.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ