Ως έναν «νεόπτωχο συνταξιούχο» περιέγραψε τον εαυτό του ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας για τη βουλευτική σύνταξη που λαμβάνει.

«Φιλοχρήματος δεν είμαι. Φτωχός είμαι, νεόπτωχος συνταξιούχος. Η σύνταξή μου είναι η ανωτάτη σύνταξη του Δημοσίου, η οποία είναι 5.900€ καθαρά. Τώρα, έχει κατέβει στα 1.800€. Οι ίδιοι οι βουλευτές πρόσεξαν να διατηρείται η αμοιβή τους σε αξιοπρεπή επίπεδα. Δεν λέω ότι είναι πολύ, όμως η λογική ότι οι συνταξιούχοι είναι άνθρωποι που δεν τους χρειάζομαι πια, άρα τους ξεσκίζω – που είναι η λογική που ισχύει για όλους τους συνταξιούχους της χώρας – κάποτε πρέπει να αντιμετωπιστεί», τόνισε, μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM».

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, ο άλλοτε υπουργός επί ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να σχολιάσει το τρίτο μνημόνιο που θα κληθεί να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική μάχη της 20ης Σεπτεμβρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μόνο πρόγραμμα που υφίσταται είναι το μνημόνιο. Είναι μονόδρομος το μνημόνιο. Ή μνημόνιο ή τίποτα!»

«Η κυρία Γεννηματά έστειλε μια πρόσκληση σ’ ένα σεντόνι από διευθύνσεις ηλεκτρονικές, όπου μας καλεί όλους εμάς, που έχουμε, λέει, παίξει ένα ρόλο στην παράταξη, να βρεθούμε όλοι μαζί την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, στις 19.00’, στο Ζάππειο, να την ακούσουμε προφανώς να μιλήσει και να διαβάζει μάλλον ένα κείμενο, όπως κάνει συνήθως», επισήμανε ο κ. Πάγκαλος.

Και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να κάνω ανάλυση της καριέρας της κυρίας Γεννηματά, την οποία θεωρώ ανύπαρκτη – την καριέρα, όχι την κυρία Γεννηματά. Είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, μια καλή νοικοκυρά και μια καλή μητέρα».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ