Τις παρεμβάσεις σε κρίσιμα οικονομικά ζητήματα που επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε σε συνέντευξή του στο «Κόκκινο», ο Παναγιώτης Μελαχρινός, διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ο Π. Μελαχρινός δήλωσε με έμφαση πως «ο κόσμος δε δέχεται πια να μένουν στο απυρόβλητο οι μεγαλοκαταθέτες», συμπληρώνοντας πως σε ανάλογες περιπτώσεις, η ποινική διαδικασία δεν θα αναστέλλεται ακόμα και αν ο οφειλέτης κάνει προσφυγή.

Στη συνέχεια της τοποθέτησείς του αναφέρθηκε στις επιθέσεις στην Κυβέρνηση που επιχειρούν τα ΜΜΕ μιλώντας για «φοροκαταιγίδα»:

«Από την επόμενη μέρα των εκλογών, τα ΜΜΕ μιλούν για ‘τσουνάμι φόρων’. Στην πραγματικότητα, πάγιες καταστάσεις, όπως η φορολογία εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ, παρουσιάζονται σαν κάτι νέο και υπερβολικό».

Ο κ. Μελαχρινός υπογράμμισε πως με το νομοσχέδιο αυτό, εξορθολογίζονται τα φορολογικά πρόστιμα, ώστε ο οφειλέτης να μπορεί να ανταπεξέλθει και να μην κλείνει την επιχείρησή του, ενώ συμπλήρωσε πως η Κυβέρνηση προσπαθεί σκληρά στη διαπραγμάτευση, να κερδίσει ό,τι περισσότερο μπορεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μελαχρινό, ο θεμελιώδης στόχος της Κυβέρνησης είναι η ελάφρυνση των πολιτών με χαμηλά εισοδήματα και η μετάθεση των βαρών σε αυτούς που έχουν υψηλά.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ