«Οι ΗΠΑ, ανεξάρτητα από τη στρατιωτική και οικονομική τους, δύναμης, δεν έχουν τη δυνατότητα να λύσουν τα προβλήματα ολόκληρου του πλανήτη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μπάρακ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην 70ή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

«Μέσα από τα συντρίμμια που δημιούργησε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, οι ΗΠΑ συνεργάστηκαν με δεκάδες έθνη, ώστε να αποφευχθεί ένας τρίτος», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και συνέχισε: «Η πορεία της ανθρωπότητας προς την πρόοδο κάθε άλλο παρά έχει ολοκληρωθεί».

Σε ό,τι αφορά στη διεθνή τρομοκρατία, ο κ. Ομπάμα συμπλήρωσε ότι «κανένα έθνος δεν είναι απόλυτα ασφαλές απέναντι στην απειλή της διεθνούς τρομοκρατίας». Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν θα διστάσουν να δώσουν χείρα βοηθείας σε οποιονδήποτε από τους συμμάχους τους αντιμετωπίζει προβλήματα με την τρομοκρατία.

Στη συνέχεια ο Μπάρακ Ομπάμα επιτέθηκε στη Ρωσία, τονίζοντας ότι η χώρα του «δεν μπορεί να ανεχθεί να παραβιάζεται βάναυσα η εδαφική ακεραιότητα ενός κυρίαρχου έθνους», αναφερόμενος φυσικά στην Ουκρανία. Πρόσθεσε δε ότι η δράση της Ρωσίας οδήγησε τον ουκρανικό λαό να επιζητεί βαθύτερες σχέσεις με την Ευρώπη και όχι με τη Ρωσία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της επανέναρξης των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κούβα, τονίζοντας πως μετά από τόσα χρόνια ψυχρότητας είχε φτάσει η περίοδος που το συγκεκριμένο εμπάργκο έπρεπε να τελειώσει και οι σχέσεις των δύο χωρών είναι δυνατό να οικοδομηθούν σε πιο στέρεα θεμέλια από το παρελθόν.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ