Την σαφή αντίθεσή της στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εξέφρασε η κοινή γνώμη, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της εταιρείας «Κάπα Research», η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Το 52,6% θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της, ενώ μόλις το 35,5% τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, η «ψαλίδα» μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον -μετά την αξιολόγηση- κλείσει σε σημαντικό βαθμό, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 20,8% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα εξακολουθεί να εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5,9%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ 5,1%, το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ με 5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,1%, οι ΑΝΕΛ με 2,3%, το Ποτάμι με 2% και 1,2% η Λαϊκή Ενότητα.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της «Κάπα Research» η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 5,2%, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 30,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,6%.

Το 58,9% των ερωτηθέντων, εξάλλου, θεωρεί «απαραίτητη ή μάλλον απαραίτητη» τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ το 35,7% τη θεωρεί «περιττή ή μάλλον περιττή».

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ