«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ψέμα αλλά έκανε τακτικές διαφοροποιήσεις στα πλαίσια αντιμετώπισης μια διαρκώς μεταβαλλόμενης ευρωπαϊκής πολιτικής πραγματικότητας», δήλωσε σε συνέντευξή της η κυβερνητικής εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Επανάλαβε παράλληλα ότι, το κόμμα δεν έχει μεταβάλλει στο ελάχιστο τον στρατηγικό του στόχο.

Μιλώντας στο LIBERAL εμφανίστηκε θετική ακόμη και στο δικαίωμα ψήφου από την ηλικία των 16 ετών ενώ σημειώνει πως η κυβέρνηση φέρνει την πρόταση για απλή αναλογική πολύ νωρίτερα από τον εκλογικό χρόνο, ώστε να μην υπάρχει ούτε καν η υπόνοια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτηρίζει πολύ προβληματικό το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση -αγνοώντας την ευρωπαϊκή πραγματικότητα- επιστρατεύει λαϊκίστικους εξυπνακισμούς, προκειμένου να υπερασπιστεί ένα σύστημα πιο κλειστό, λιγότερο αντιπροσωπευτικό, αντίθετο εν τέλει και προς την ευρωπαϊκή φιλοσοφία.

Σημειώνει ότι η ψήφος των Βρετανών φέρνει και πάλι στην επιφάνεια ένα πολύ μεγαλύτερο συστημικό πρόβλημα της Ε.Ε. για το οποίο η Ελλάδα είχε κρούσει τον κώδωνα κινδύνου από πολύ νωρίς καθώς η Ευρώπη των τρομακτικών ανισοτήτων δεν μπορεί να έχει μέλλον.

Επαναλαμβάνει επίσης ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί περαιτέρω απορρύθμιση στα εργασιακά όπως πιέζει το ΔΝΤ.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ