Νέα παρέμβαση Ντάισελμπλουμ θέτει σε αμφιβολία την αυριανή συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ – Ολάντ στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
O επικεφαλής του Γιούρογκρουπ δήλωσε το απόγευμα πως «οι πιστωτές πρέπει πρώτα να αξιολογήσουν τις νέες προτάσεις της Ελλάδας, και μετά να αποφασίσουν συνάντηση  μεταξύ των ηγετών». Όπως τόνισε,  «Είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό», προσθέτοντας πως «ό,τι υπάρχει στο τραπέζι, αυτή τη στιγμή, ολοκληρώνει το τρέχον πρόγραμμα. Αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε επ’αυτού, δεν μπορούμε να συζητήσουμε για το μέλλον«.
Σημειώνεται, ότι στην αυριανή τριμερή συνάντηση αναφέρθηκε χθες και η ίδια η Άνγκελα Μέρκελ, λέγοντας ότι θα δει τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη.
Ο σκληρός πυρήνας των δανειστών εξετάζει, τις τελευταίες ώρες, αναβολή της συνάντησης, επιδιώκοντας έτσι, αφενός να στείλει ένα ηχηρό πολεμικό μήνυμα προς την Αθήνα, και αφετέρου να ασκήσει εντονότατη πίεση και προς την γερμανίδα Καγκελάριο, την οποία «υποπτεύεται» για χαλαρή στάση προς την κυβέρνηση Τσίπρα.

 


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ