Ευγνώμων για τη συμφωνία που υπέγραψε στις 12 Ιουλίου η Ελλάδα με τους πιστωτές της, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Είναι ευγνώμων που επιτεύχθηκε τελικά η συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «εάν εφαρμοστεί πλήρως, το νέο πρόγραμμα θα θέσει την Ελλάδα σε θέση να αναπτύσσεται και πάλι και να αποκομίσει τα πλήρη οφέλη από τη συμμετοχή στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Η ΕΚΤ συνέβαλε, σύμφωνα με τις διατάξεις που προβλέπονται στο νομικό πλαίσιο, για τη διαπραγμάτευση του προγράμματος.

Επιπλέον, η ΕΚΤ παρακολούθησε από κοντά την παροχή επείγουσας παροχής ρευστότητας από την Τράπεζα της Ελλάδος (ELA) σύμφωνα με τους κανόνες μας, λαμβάνοντας υπόψη την προοπτική της επιτυχούς ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή».

O ίδιος επεσήμανε ότι κατά την τελευταία ακρόαση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούνιο είχε ζητήσει μία συνολική και δίκαιη συμφωνία για την Ελλάδα. Υπογράμμισε ότι η επίτευξη της συμφωνίας ήταν δύσκολη και απαίτησε προσπάθειες από όλους τους εμπλεκόμενους.

Πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ