«Η Ελλάδα χάρη στον Τσίπρα, ξαναβρίσκει την υπερηφάνεια της» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να σταματήσει την «ανυπόφορη αριθμητική» της.

Ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν με δηλώσεις του στο γαλλικό πρακτορείο είπε ότι «έχουμε σήμερα την ευκαιρία, λέω πράγματι την ευκαιρία, να έχουμε έναν νεαρό έλληνα πρωθυπουργό, τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είναι αξιόπιστος στα μάτια ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινής γνώμης, και ο οποίος είναι ανεξάρτητος. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει την υπερηφάνεια της», τόνισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός του δεξιού προέδρου Ζακ Σιράκ.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας επισήμανε σε σχέση με τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής ότι η Ευρώπη «έχει καθήκον να επιτύχει» στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. «Πάει πολύς καιρός που η Ευρώπη δεν έχει καταφέρει κάτι, που οι Ευρωπαίοι δεν ήταν υπερήφανοι για κάτι. Οφείλουμε να επιτύχουμε προς το κοινό συμφέρον», είπε και την ΕΕ να «κάνει πολιτική» επειδή «αυτή η αριθμητική, αυτό το λογιστικό παιχνίδι των Ευρωπαίων (για το ελληνικό χρέος) έχει κάτι το ανυπόφορο».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ