Να «γυρίσει σελίδα» στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων αναφορικά με την δομή του δημόσιο τομέα θα επιχειρήσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς, όπως προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός, εξετάζεται ένα νέο σύστημα αξιολόγησης δομών και προσώπων.

Μιλώντας από το βήμα της βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα προαπαιτούμενα, ο κ. Βερναρδάκης, αφού υπεραμύνθηκε της απόφασης για το νέο μισθολόγιο, σημείωσε ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης θα αφορά δομές και εργαζομένους, θα βασίζεται σε διαφορετικές παραμέτρους, και «σίγουρα δεν θα ταυτίζεται με μειώσεις μισθών και αυταρχική συμπεριφορά εκ μέρους των διοικήσεων».

Αναφερόμενος στο νέο μισθολόγιο, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι δεν αποτελεί «μια μεγάλη εισοδηματική πολιτική, όπως αυτή που θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά σταματάει τον κατήφορο και τελευταίων πέντε ετών» και κατέληξε: «Χρειάζεται να γίνει τα επόμενα χρόνια προσπάθεια επανασυγκρότησης με εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό και αναδιάρθρωσης, τόσο για τους εργαζόμενους του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα».

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ