Μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε ότι οι  συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την γεφύρωση των διαφορών που έχουν απομείνει.

«Είχα την δυνατότητα να συνομιλήσω με τον πρόεδρο Γιουνκέρ, αλλά και με την καγκελάριο Μέρκελ και τον πρόεδρο Ολάντ, όπως είχαμε συμφωνήσει στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία μας. Οι συζητήσεις έγιναν σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα, όπως πάντα. Αποφασίσαμε να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές και να προχωρήσουμε σε μία λύση το επόμενο διάστημα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Νομίζω, ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δώσουμε μία λύση βιώσιμη. Να δώσουμε μία λύση, και τη δυνατότητα στην Ελλάδα να επιστρέψει με κοινωνική συνοχή με ασφάλεια στην ανάπτυξη και με χρέος βιώσιμο. Σε μία προοπτική, που θα δώσει ασφάλεια και σταθερότητα ξανά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: real.gr

 

 

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ