Την επιβεβαίωση της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρωτογενές πλεόνασμα 2% από το 2018 και μετά, είδε στην συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά η Νέα Δημοκρατία.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πρόταση αυτή, που θέτει τα θεμέλια για να ξεφύγει η οικονομία από τον υφεσιακό κύκλο, έγινε αποδεκτή και από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μετά τη θετική αποδοχή από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μετά την θετική αποδοχή από το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη Γεννηματά με συνέντευξή της αποδέχτηκε την πρόταση που έχει κάνει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για μια νέα συμφωνία που να περιλαμβάνει στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 2% από το 2018 και μετά.

Η πρόταση αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη θέτει τα θεμέλια για να ξεφύγει η οικονομία από τον υφεσιακό κύκλο στον οποίο έχει περιέλθει. Είναι, όμως, απαραίτητο να συνοδευτεί από ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που θα βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Δυστυχώς, μέχρι τώρα, αυτή η πρόταση δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον κ. Τσίπρα ως σημείο αφετηρίας για μια νέα μεγάλη συμφωνία με τους πιστωτές μας».


ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ